# Veshi1

Fusha unike specialistit të veshit; hundës dhe fytit është trajtimi i çrregullimeve të veshit. Kjo përfshin trajtimin mjekësor dhe kirurgjik për çrregullime të dëgjimit, infeksionet e veshit, çrregullime të balancës, çrregullime nervore fytyrës apo çrregullime nervore të kafkës, si dhe menaxhimin e çrregullimeve të lindura dhe çrregullimeve kanceroze të veshit të jashtëm dhe të brendshëm

# Hunda

Kujdesi i zgavrës së hundës dhe sinuseve është një nga aftësitë kryesore të specialistit ENT. Menaxhimi i çrregullimeve në zgavrën e hundës, sinuseve paranazale, alergjisë, sensin e nuhatjes, dhe frymëmarrje me hundë, si dhe pamjen e jashtme të hundës janë pjesë e fushës së ekspertizës të ORL.

# Fyti

Gjithashtu specifike për specialitetin e ORL është ekspertiza në menaxhimin e sëmundjeve të laringut (kutia e zërit) dhe traktin e sipërm aerodigestive ose ezofagun duke përfshirë çrregullimet e zërit të frymëmarrjes (frymëmarrje), dhe gëlltitjes.

# Specialisti ORL

Specialist i veshit, hundës dhe fytit është një mjek i trajnuar në trajtimin mjekësor dhe kirurgjik të veshëve, fytit, hundës dhe strukturave të lidhura të kokës dhe qafës. Ata kanë ekspertizë të veçantë në menaxhimin e sëmundjeve të veshit, hundës dhe sinuseve të pasazhit të hundës, laringut (kuti e zërit), zgavrën me gojë dhe faringun e sipërm (gojës dhe fytit), si dhe strukturat e qafës dhe fytyrës. ORL është specialiteti më i vjetër mjekësor në Shtetet e Bashkuara.